SINGLE/DOUBLE

SIGURNOST OTVARA VRATA SVIMA.

U kući, koja je sinonim za privatnost i zaštitu, svi se moramo osjećati slobodni u svakom momentu. Stoga želja za sigurnošću postaje neodoljiva u momentu opuštanja između svoja četiri zida.
Kako bi vas oslobodio svih sumnji i briga, Dierre je kreirao blindirana vrata Single, Single D-Code i Double. Troja vrata stvorena iz istog koncepta: kombiniraju tehnologije za ojačavanje visoke kvalitete, avangardni dizajn s modernim, jezgrovitim linijama tako da odgovaraju svakom okruženju.

TRI ODGOVORA ZA SAMO JEDAN ZAHTJEV

Na vašu potrebu za zaštitom Dierre je odgovorio tri puta. Vrata sa različitim karakteristikama, ali sva podjednako čvrsta i spremna da ponude ugodan osjećaj sigurnosti.
Single su jednostruka blindirana vrata..
Single D-Code održava istu strukturu, kombinirajući s time značajke elektronskog zaključavanja. Brava se kontrolira ili putem šifriranog ključa, ili putem koda koji se nalazi u jednoj maloj elektronskoj komponenti (transponderu) koji se nalazi u dršci ključa, a koji pokreće dodatno mehaničko blokiranje.
I konačno, Double su vrata na višem nivou. Ona svoju klasifikaciju duguju tome što su dvostruka, što njihovu blindiranost čini još otpornijom.

KLJUČEVI I PLOČICE

S obzirom na to da imamo tri reference (Single, Single D-Code i Double), ključeve i pločice možete uklopiti u svaki ambijent. Zahvaljujući tome što su izuzetno svestrani, u mnogim varijantama boja i premaza te s brojnim detaljima, pristaju svakom okruženju. Single, Single D-Code i Double, zavisno od modela, nude dvije varijante ključeva, cilindar ili dvostruki bit.

SIGURNOSNI DETALJI

Ono što razlikuje obična od blindiranih vrata jeste ponuđeni nivo sigurnosti. Ali da bi se garantirao tako visoki standard, mora se obratiti pažnja na svaki detalj. Kako bi bila što čvršća, Single D-Code i Double mogu posjedovati dvije vrste brava. Prva je brava na dvostruki bit što je jedan od najtradicionalnijih i najefikasnijih sustava za zaključavanje blindiranih vrata. Karakterizira je ključ čija svaka strana ima poseban oblik, tako da ga je praktično nemoguće kopirati. Druga je brava sa cilindrom – najrašireniji tip zaključavanja u Europi. Sastoji se od ključa posebnog oblika koji rotira unutar cilindričnog uređaja. Time ima posebnu zaštitu protiv iskrivljenja izvana, ploču protiv bušilice, a zahvaljujući prorezu u koji može stati samo ključ, uređaj je zaštićen od svih provalnih alata.